Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSZCZÓŁKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto :masło 20 dag
cukier 20 dag
mleko 8 łyżek
mąka 40 dag
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 torebka
masło 10 dag
cukier 20 dag
mleko 6 łyżek
masa budyniowa: mleko 2 szklanki
budyń śmietankowy 1,5 opakowania
cukier 6 łyżek
masło0 20 dag
masa 25 dag
wiórki kokosowe 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PSZCZÓŁKA

Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać w rondelku, zagotować i wystudzić.
Przygotować ciasto: utrzeć masło( można dodać 10 dag masła i 10 dag margaryny) z cukrami i żółtkami, wsypywać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać mleko i dodać pianę ubitą z białek, wymieszać powoli i przełożyć do tortownicy 28 cm, polać przestudzoną masą kokosową, piec około 50 minut w gorącym piekarniku.
Na mleku z cukrem ugotować budyń, gdy wystygnie utrzeć z masłem i przełożyć przestudzone ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.11.2011 16:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak