Sposób przygotowania

Połowę grzybów zalej przegotowaną wodą i mocz przez noc.
Ugotuj w tej samej wodzie z dodatkiem obranej i pokrojonej włoszczyzny i 1 cebuli.
Gotowy wywar dopraw do smaku, dodaj kostkę bulionową i zagotuj, przecedź, grzyby i warzywa pokrój w paseczki i włóż do zupy.
Resztę grzybów ugotuj, podsmaż na 1 łyżeczce masła z posiekaną mała cebulą, resztę masła zmiksuj dodawaj po 1 żółtku i łyżce grzybów, dopraw,połącz z mąką , na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Z ciasta formuj łyżka kluseczki, gotuj 10 minut w osolonym wrzątku, podawaj do zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !