Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWA Z KLUSKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 15 dag
bulion warzywny 1 kostka
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWA Z KLUSKAMI

Połowę grzybów zalej przegotowaną wodą i mocz przez noc.
Ugotuj w tej samej wodzie z dodatkiem obranej i pokrojonej włoszczyzny i 1 cebuli.
Gotowy wywar dopraw do smaku, dodaj kostkę bulionową i zagotuj, przecedź, grzyby i warzywa pokrój w paseczki i włóż do zupy.
Resztę grzybów ugotuj, podsmaż na 1 łyżeczce masła z posiekaną mała cebulą, resztę masła zmiksuj dodawaj po 1 żółtku i łyżce grzybów, dopraw,połącz z mąką , na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Z ciasta formuj łyżka kluseczki, gotuj 10 minut w osolonym wrzątku, podawaj do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 08.12.2010 08:04
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak