Sposób przygotowania

Przygotować cisto jak na naleśniki staropolskie. Na placek naleśnikowy położyć 2-3 łyżeczki powideł. Zwinąć naleśnik w rulon lub kopertę. Ubić białka na sztywną pianę. Wymieszać z trzema łyżkami cukru i migdałami. Na każdym naleśniku ułożyć jedna łyżkę bitej piany. Wstawić naleśniki do piekarnika i poczekać, aż sie beza zarumieni na złoto.
Można ozdobić ubita pianą i stopioną czekoladą bez zapiekania.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    Uwielbiam naleśniki, te wyglądają bardzo apetycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    naleśniki mniam pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniam...pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !