Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 100 g
cukier 3 łyżki
sól do smaku
woda 900 ml
kakao rozpuszczalne 4 łyżki
żółtko jajek 6
masło łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: budyń czekoladowy

Mąke, cukier, sól połączyć, dolać wody, dokładnie wymieszać.
Wstawić na mały ogień ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodać masło, wymieszać.
Garnek odstawić na chwilę, dodać zółtka, kakao i dokładnie wymieszać.
Jak już połączą się wszystkie składniki, wstawić ponownie garnek na palnik, ciągle mieszając.
Gotowy budyń przelewać do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.09.2012 23:29
dobry
Angelika10 07.04.2011 01:07
Fajny
Szarrikka 08.12.2010 06:44
Smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak