Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 100 g
cukier 3 łyżki
sól szczypta
woda 800 ml
czarna porzeczka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel porzeczkowy

Porzeczki opłukać, zagnieść.
Suche składniki połączyć, dodać stopniowo wodę, ciągle mieszając.
Garnek umieścić na małym palniku, ciągle mieszać aż masa zgęstnieję.
Zdjąć na chwilę z palnika, dodać rozgniecione porzeczki, wymieszać.
Chwilę jeszcze mieszać na ogniu. Rozlać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 23.04.2012 08:35
fajny
LuKaSz4761 23.04.2012 08:35
fajny
LuKaSz4761 23.04.2012 08:35
fajny
Kopiko1983 13.07.2011 13:48
Smaczny :)
joanna77 06.05.2011 15:02
cudaśny przepis,pewnie ciekawie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak