Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońska tempura

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1/2 szklanki
jajko 2 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
olej do smażenia
mięso mielone wołowe 30 dkg
biała rzodkiew 1/2 szt
imbir
sól
olej do smażenia
herbata zielona 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Japońska tempura

Herbate zemleć (można w młynku do kawy). Jajko roztrzepać z 1/2 szklanki wody. Dodać herbatę, mąkę i sos sojowy. Odstawić na pół godziny żeby ciasto odpoczęło. Mięso wyrobić z drugim jajkiem, szczyptą soli i imbiru oraz startą na małych oczkach rzodkwią. Z masy formować małe kuleczki i nabite na widelec maczać w cieście. Smażyć na wrzącym tłuszczu do zarumienienia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 15.07.2012 13:03
Może być dobre
Edyta38 10.07.2011 15:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak