Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z indyka z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 l
seler 1/2 szt
kostka warzywna do smaku
ryż 20 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka z ryżem

Ćwiartkę z indyka przekroić, marchew, pietruszkę i selera wrzucić do garnka z wodą i wstawić do gotowania. Cebulę w całości przypiec nad ogniem ze wszystkich stron i dodać do rosołu. Doprawić przyprawami, ugotować. Ryż oddzielnie ugotować i odcedzić. Podawać polany rosołem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.04.2013 16:44
ciekawy pomysł
Wafelek2601 02.11.2012 08:41
Też często robię
ewelina/bunia 08.07.2012 22:04
nigdy z ryżem nie jadłam
artur7 30.06.2012 07:16
lubię
dorotka0000025 13.02.2012 12:56
ciekawe
rzenia15 27.10.2011 16:02
pycha
Ania67 01.09.2011 12:02
apetyczny
Magdalena1110 06.07.2011 07:31
zdrowy
Mariusz10 11.05.2011 23:50
lubię taki rosołek
Natalia/tubisiek 13.04.2011 07:02
super!
Tika4444 29.03.2011 07:33
fajny pomysł
IKrakowianka 23.03.2011 19:36
Bardzo lubię
Karolek1 19.12.2010 11:08
Po raz pierwszy w życiu spotykam się z rosołem podawanym z ryżem. Warto spróbować :)
aginaa 16.12.2010 20:40
szczerze to nie jadlam rosoolu z ryzem
gacopierz23 13.12.2010 10:32
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak