Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Własny tort

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
ocet 2 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżki
Krem:
śmietana 1 l
barwnik do ciast
owoce 25 dkg
dżem w/g uznania
polewa czekoladowa w/g uznania
draże czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Własny tort

Białka ubić z cukrem.Do żółtek dodać ocet i proszek ,wlać do białek,dodać mąkę i wymieszać.Po upieczeniu biszkoptu ,przekroić go na 3 częsci .Śmietanę ubić z łyżką cukru i z rozdrobnionymi owocami.
następnie przełozyć w kolejnosci;biszkopt,bita śmietana,biszkopyt ,dżem,bita śmietana,biszkopt.
Do odlozonej bitej smietany dodac kilka kopel bawnika,rosmarowac krem ,przyozdobic drażetkami czekoladowymi i polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 10.01.2011 16:52
pyszny
iza15 09.12.2010 22:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak