Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z pasztetową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka pszenna 1/3 szklanki
mąka zmieniaczana 1/4 szklanki
jajko 1
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z pasztetową

Ziemniaki ugotuj, przeciśnij przez praskę. Ostudź. dodaj mąki, sól, jajko, wyrób. Uformuj z masy nieduże placki. Na każdym ułóż niewielką ilość pasztetowej, dokładnie zalep, formując knedelki. Włóż do wrzątku, gdy wypłyną, gotuj ok. 5 minut. Najlepiej smakują podsmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak