Sposób przygotowania

Pangę umyć, losuszyć i przyprawić solą, pieprzem. W międzyczasie przygotować ciasto: mąkę, wodę i jajka umieścić w miseczce i połączyć na jednolitą masę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Pangę pokryć powyższm ciastem i smażyć na patelni na złoty kolor. Przygotowane ryby włożyć na dno do szklanego pojemnika(ja użyłam naczynia żaroodpornego). Ogórki, papkrykę i cebulę pokroić w kostkę lub paski. Paprykę i cebulę przysmażyć na patelni- aby powyższe warzywa zmiękły. Do naczynia dodać paprykę z cebulą i na sam wierzch ogórki. Przygotowane danie zalać zalewą ( gorącą wodę, ketczup, ocet, cukier i koncentrat pomidorowy połączyć ze sobą, aby była jednolita płynna substancja). Podawać na drugi dzień.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !