Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z białą kapustą

5.0
(31)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuki
cebula 2 sztuki
makaron łazanki 400 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
grzyby suszone 1-2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z białą kapustą

Cebulę i namoczone grzyby posiekać, podsmażyć na patelni. Dodać kapustę drobno posiekaną, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić, aż kapusta będzie miękka. Gdy już będzie prawie miękka, ugotować makaron al dente, nie może być za miękki, żeby się nie rozpadł. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z makaronem i podawać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.09.2012 10:55
uwielbiam łazanki
SYLKA 02.06.2012 09:28
pycha
edyta44 14.05.2012 15:29
smaczne
wiola28a 05.02.2012 00:08
fajne
iknbozka 18.12.2011 20:11
mniam
ElizaT 11.01.2011 00:14
extra
ada12302 09.12.2010 22:21
pycha
marzena06 09.12.2010 16:20
super
anja3107 09.12.2010 11:42
pyszne
matii6 08.12.2010 15:22
ja też lubię
Margo1 08.12.2010 10:03
bardzo dobry posiłek
Ewelina47 08.12.2010 09:51
pycha
Joanna132 08.12.2010 08:28
dawno nie robiłam
mehia 08.12.2010 08:02
niezłe :)
iwa643 08.12.2010 07:04
tez takie robię
Jolanta41 07.12.2010 22:23
Proste danie na zimowe dni, ale smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak