Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kszubska duszonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słoniny 20 dag
cebule 3
przecieru pomidorowego 4 łyżki
laurowy listek
ziela angielskiego szczypa
soli i pieprzu szczypta
dorsz 1 kg
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kszubska duszonka

Rybę pokroić na niewielkie kawałeczki. Slonine pokroić na cięknie plastry i ułożyć na dnie brytfanny. Rybę ułożyć na warstwie słoniny. Skropić olejem. Posypać przyprawami i posiekaną cebulką. Układać warstwy na przemian, aż do zużycia składników. Wstawić do piekarnika. Gdy ryba zmięknie, polać ją przecierem pomidorowym i dopiec do konca. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak