Sposób przygotowania

polędwicę pokroić w plastry,rozbić dłonią,na patelni rozgrzać masło,smażyć po 2-3min z każdej strony,zdjąć z patelni,oprószyć solą i pieprzem,pieczarki oczyścić,zanurzyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto,pomidory naciąć na krzyż,wyjąć gniazdo nasienne,do każdego włożyć po 1/4 mozarelli,i zapiec w piekarniku,majonez wymieszać z jogurtem ,rozmarynem i przyprawą kucharek,befsztyk polaćsosem,obłożyć pieczarkami,dodać pomidor,można posypać marynowanym pieprzem albo rzeżuchą,zamiast ziemniaków podawać placek ziemniaczany.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !