Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg.
masło do smażenia
pieczarki 0,3 k
jajko 1 szt.
pomidor 4 szt.
mozarella 1 szt.
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk z pieczarkami

polędwicę pokroić w plastry,rozbić dłonią,na patelni rozgrzać masło,smażyć po 2-3min z każdej strony,zdjąć z patelni,oprószyć solą i pieprzem,pieczarki oczyścić,zanurzyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto,pomidory naciąć na krzyż,wyjąć gniazdo nasienne,do każdego włożyć po 1/4 mozarelli,i zapiec w piekarniku,majonez wymieszać z jogurtem ,rozmarynem i przyprawą kucharek,befsztyk polaćsosem,obłożyć pieczarkami,dodać pomidor,można posypać marynowanym pieprzem albo rzeżuchą,zamiast ziemniaków podawać placek ziemniaczany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.02.2014 18:34
świetne danie
Andysz 22.10.2012 14:13
fajny jest;]
anja3107 20.08.2011 21:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak