Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobne ryby 1 kg
włoszczyzna
cebula
chrzan
pieprz ziarnisty
bazylia
sól
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Gotujemy wywar z jarzyn, chrzanu i przypraw korzennych. Następnie wkładamy do niego ryby i gotujemy ok. 30min. i przecedzamy. Ryby obieramy z ości i razem z jarzynami przecieramy przez sito, a następnie łączymy z wywarem. Z masła, mąki przygotowywujemy zasmażkę. Rozprowadzamy śmietanę i wlewamy do zupy. Należy jeszzce raz podgrzać i doprawić do smaku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 09.03.2011 23:16
super
bami 07.12.2010 19:03
Rybna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak