Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt-pewniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 5 łyżki
mąka ziemiaczana 3 łyżki
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt-pewniak

Ubić pianę z białek, jak będzie sztywna, dodawać po łyżce cukier, potem powoli po 1 żółtku, na końcu powoli i delikatnie wymieszać z przesianą mąką (wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia). Na dno blaszki wyłożyć folię aluminiową, wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i na to wylać ciasto. Pieczenie: 170 st. C, wiatrak przez 15 min, potem 7-10 min samo dolne ogrzewanie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 27.05.2011 20:31
wypróbuję
grazia1 19.05.2011 18:46
mniam mniam
alaaa 18.02.2011 19:01
łatwy do upieczenia wypróbuję
Edyta38 25.01.2011 09:51
zawsze wychodzi:)
jolajka 08.12.2010 07:21
też mieszam mąki do biszkoptu
Szarrikka 07.12.2010 18:36
Świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak