Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, jak będzie sztywna, dodawać po łyżce cukier, potem powoli po 1 żółtku, na końcu powoli i delikatnie wymieszać z przesianą mąką (wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia). Na dno blaszki wyłożyć folię aluminiową, wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i na to wylać ciasto. Pieczenie: 170 st. C, wiatrak przez 15 min, potem 7-10 min samo dolne ogrzewanie).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    też mieszam mąki do biszkoptu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    zawsze wychodzi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    łatwy do upieczenia wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !