Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy masło i wbijamy jajka. Smażymy jajecznicę. Gdy jajka będą już prawie ścięte, ściągamy z ognia i dodajemy sól, pieprz oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Jajecznica zetnie się pod wpływem gorącej patelni, więc nie wstawiamy ponownie na gaz. Na koniec dodajemy posiekany cienki szczypiorek – opcjonalnie.
Podajemy z chrupiącymi tostami lub układamy wędzonym łososiu położonym na rogalu croissant (tak serwował Gordon).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    obowiązkowo na niedzielne śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    obowiązkowo na niedzielne śniadanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    smaczna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z pewnością smaczna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    smakowita :) muszę wypróbować przepis ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !