Sposób przygotowania

Zmieszać sok z cytryn z olejem ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu i zalać marynatą filety. Zostawić na godzinę w marynacie . Osuszyć dokładnie .
Rozgrzać na patelni olej z masłem .Filety oprószyć mąką . Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni . Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano .
Podałam z kolorowym Tagliatelle gotowanym na bulionie .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dodałam przepis ponownie bo poprzednio poplątałam zdjęcia i dodałam je do przepisu na okonia nilowego na parze- tamten przepis zgłosiłam do usunięcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Chciałabym go spróbować...
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    musi być pyszny skoro tak smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    na pewno pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Okoń nilowy to rybka dobra od czasu do czasu. Co prawda dość tłusta, ale za to jaka smaczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !