Sposób przygotowania

Ziemniaki obrac, umyć zetrzec na tarce lub w mikserze wraz z cebulą, dodac jajko, mąkę, pieprz i sól. Masę dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć dość grube placki
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić do miękkości. Dodać pokrojona w plasterki pieczarki i papryke pokrojoną w cienkie paski, dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i chwilę dusić. Mięso przełożyć na placek i ozdobić kleksem ze śmietany

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    bardzo fajny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    super:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawde super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje klimaty,pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    już nabrałam ochoty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !