Sposób przygotowania

Grzyby kilkakrotnie płuczemy pod ciepłą wodą. Następnie wrzucamy do garnka z 1,5 litra wody i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Najlepiej jest zostawić grzyby w wodzie na noc.

Na drugi dzień lub, jeśli nie mamy czasu, po godzinie do wywaru dodajemy w całości obraną cebulę i pietruszkę, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz kostki rosołowe i gotujemy 15 minut.

Po tym czasie do zupy wrzucamy pokruszony makaron i gotujemy do czasu, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając.

Na koniec do kubka odlewamy kilka łyżek zupy i dokładnie mieszamy ze śmietaną, a następnie zabielamy zupę. Gotujemy jeszcze 1 minutę cały czas mieszając. Zupa jest gotowa do podania.

PORADY:
1.Zamiast makaronu typu gniazdka można użyć dowolnego drobnego makaronu lub ryżu.
2.Odrobina Maggi wzbogaci smak zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda świetnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię grzybowe zupy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupa...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    nie jadłam takiej nigdy :) pysznie wygląda ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mój mąż by Ci chętnie podziękował za tą pyszną zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !