Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę i robimy w środku dołek. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i wlewamy do mąki. Dodajemy sól, oliwę i ręką wyrabiamy ciasto. Gdy już będzie gładkie, przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu na godzinę do wyrośnięcia.

Pieczarki obieramy za skórki i smażymy z cebulą pokrojoną w piórka – najpierw kilka minut pod przykryciem, a następnie bez do odparowania wody.

Wyrośnięte ciasto formujemy w palcach na placek i układamy na oprószonej mąką blasze. Następnie polewamy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy i czosnkiem, a następnie kolistymi ruchami łączymy elementy sosu za pomocą wypukłej strony łyżki.

Na spodzie do pizzy równomiernie rozkładamy pieczarki podsmażone z cebulą, szynkę pokrojoną w kostkę oraz starty żółty ser.

Pieczemy na środkowej półce w piekarniku z termoobiegiem i grzaniem od dołu w temperaturze 180˚C przez 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jadłam taką dzisiaj u mojej siostry, jest super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jadłam taką dzisiaj u mojej siostry, jest super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    dużo sera-uwielbiam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam domowe pizze
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Taka na grubym cieście najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !