Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers z kurczaka w brzoskwini

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 700 gram
brzoskwinie w puszce 350 gram
mąka pszenna 50 gram
curry 5 gram
masło 15 gram
sól 3 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Piers z kurczaka w brzoskwini

Kurczaka pokroić w krótkie paseczki, obtoczyć w mące i podsmażyć na masełku, dodając do smaku szczyptę soli i troszkę więcej curry niż soli. Następnie pokroić w kostkę brzoskwinie. Do zarumienionego kurczaka dodajemy brzoskwinie z całą zalewą (sokiem) i trzymamy na ogniu ok. 5-10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 18.04.2011 08:50
musi smakować super;]
wiola28a 22.02.2011 14:14
pycha
iga2 14.02.2011 12:07
pysznosci
Aniunia773 09.02.2011 00:36
polecam, naprawde pyszne
iza15 06.02.2011 20:09
pewnie pyszne
Agnieszka140 28.01.2011 12:40
hmmm ciekawe musi być smaczne
indi 26.01.2011 20:07
lubie takie kombinacje :)
Tomasz17 21.01.2011 17:36
bardzo dobre połączenie i świetny smak :)
marta1371 20.01.2011 16:40
super przepisik
m1monika 20.01.2011 14:06
Dla mnie rewelacja!!!
jolaxa 15.12.2010 13:28
pycha
Damian19 09.12.2010 21:31
swietny przepis
Katarzyna/kate1980 09.12.2010 14:08
naprawdę fajny przepis uwielbiam takie połączenia
strzelec02 08.12.2010 23:24
fajny przepis
Tahitha 08.12.2010 05:52
Wow, super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak