Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 3 kg
cukier 90 dag
woda 1.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w syropie

Śliwki umyć, wypestkować i włożyć do słoików. Zalać gorącym syropem z wody i cukru. Zakręcić i pasteryzować 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 12.07.2012 23:45
zjadłabym chociaż 1
kamyk 06.07.2012 22:23
lubię zjeść takie sliwki
ewaa 16.05.2012 19:02
świetne do ciast
Barbara/zuza22_85 31.03.2012 14:59
fajne
ilka_86 13.03.2012 22:19
uwielbiam
Grazyna0211 31.01.2012 11:49
super s? takie
artur7 29.01.2012 20:44
lubi? do ciast
mirosława4 03.01.2012 14:33
mniam pyszny kompocik też tak robię
iga2 17.11.2011 19:38
smaczne
Kuchareczekjeden 16.09.2011 07:12
lubię takie
smakoszek 04.08.2011 11:01
ale smaczniutkie
Mariusz10 03.08.2011 22:28
ekstra!
Mariusz10 10.05.2011 00:05
czasami sobie podjadam takie śliweczki
jeta72 14.04.2011 23:12
pychotka!!!
Barbara/zuza22_85 12.04.2011 15:51
bardzo lubie
m1monika 12.03.2011 21:39
lubię takie śliweczki :)))
Misiabe 16.01.2011 20:54
coś wspaniałego, uwielbiam takie śliwki wprost ze słoika!!
IZABELA29 08.12.2010 11:20
dobre do placków np drożdżowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak