Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki, dodajemy nieco oliwy i wody i dusimy do miękkości . Studzimy lekko, dodajemy pokrojone w plastry banany i miksujemy nie na gładko albo rozgniatamy przyrządem do ziemniaków ( jest dość miękkie). Dodajemy olej, wodę gazowaną, mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem i cukier oraz wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, w razie czego dodać więcej wody gazowanej. Wkładamy je do odpowiedniego naczynia i wstawiamy do kuchenki najpierw na 4 minuty na 500 W, potem na 12-14 minut na 600 W. Można też upiec w piekarniku, na 180C ok. pól godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Oryginalne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ciekawy jeszcze takiego nie robiłam ale napewno pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    znakomicie wygląda,
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wreszcie fajny przepis na ciasto z marchwią
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Zachęca do zrobienia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis, nie jadłam nigdy takiego ciasta ale wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jest na pewno bardzo smaczny
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Ciekawa jestem smaku tego ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !