Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIni-torciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szklanka
cukier 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa do przełożenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIni-torciki

Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, potem, mieszając łyżką dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok 15 min w 180 C, do suchego patyczka. Gdy biszkopt trochę przestygnie, wycinamy szklanką krążki. Przecinamy je w połowie i smarujemy ulubioną masą, albo bitą śmietaną. Resztę ciasta możemy pokruszyć i zrobić np. bajaderki ( są w moich przepisach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 21.12.2011 10:45
dobre
barbara11561 19.12.2011 07:22
świetne
ilka_86 29.08.2011 09:40
fajny pomysł
Justa32 27.08.2011 15:33
super
marzencia2007 17.06.2011 16:51
pyszności :)
angelika14 05.05.2011 10:50
super przepis
Barbara40 23.02.2011 17:05
Wspanialy pomysl !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak