Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
skórka pomarańczowa 10 dkg
konfitury 6 łyżek
cukier 40 dkg
masło 1 łyżka
czekolada 20 dkg
posiekane migdały 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy smażony

Ugotować syrop z cukru i wody, dodać migdały, czekoladę w proszku, skórkę pomarańczową, konfiturę i masło. Smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając. Gdy masa będzie gęsta i będzie odstawać od rondla, przełożyć do tortownicy i pozostawić w zimnym miejscu do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak