Sposób przygotowania

Kakao zaprzyc z niewielka iloscia wody i rozetrzec na gesta mase, wlac letnie mleko, rozmieszac i wystudzic. Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase dodajac rownoczesnie cukier waniliowy. Gdy masa bedzie juz bardzo dokladnie roztarta, nie przerywajac ucierania wlewac stoponiowo mleko z zaparzonym kakao. Potem stopniowo wlewac spirytus i dalej dokladnie i energicznie ucierac, tak aby skladniki dokladnie sie polaczyly. Na koniec przelac do czystej butelki lub karafki i szczelnie zamknac.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie lubię likieru
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !