Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kakaowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl.
cukier 1 szkl.
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1/2 paczki
spirytus 1/4 litra
żółtka jaj 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kakaowy

Kakao zaprzyc z niewielka iloscia wody i rozetrzec na gesta mase, wlac letnie mleko, rozmieszac i wystudzic. Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase dodajac rownoczesnie cukier waniliowy. Gdy masa bedzie juz bardzo dokladnie roztarta, nie przerywajac ucierania wlewac stoponiowo mleko z zaparzonym kakao. Potem stopniowo wlewac spirytus i dalej dokladnie i energicznie ucierac, tak aby skladniki dokladnie sie polaczyly. Na koniec przelac do czystej butelki lub karafki i szczelnie zamknac.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.12.2011 14:45
Interesujące :)
Krzysztof42 29.06.2011 17:31
nie lubię likieru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak