Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon weselny.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwiaty róży nie pryskane 25 sztuk
pomarańcza 1 sztuka
koniak 1|4 litra
białe wino 1|2 litra
wino różowe 2 litry
szamapan 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon weselny.

Pomarańczę wyszorowaną i sparzoną kroimy w plasterki.Róże i pomarańczę zalewamy koniakiem i winem,przykrywamy i wstawiamy na pół godziny do lodówki.Łyżką cedzakową wyjmujemy róże,wsypujemy cukier aż się rozpuści.Dodajemy schłodzone wino i szampana.Podajemy w szklanym naczyniu do którego wkładamy kilka róż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 29.06.2011 17:31
super
anna186 23.09.2010 12:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak