Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz w smietanie z mleczem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 10 dag
śmietana 1/2 szkl.
jalka 5 dag
cukier .
śledzie 2 (solone z mleczem)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz w smietanie z mleczem

Sledzie wymoczyc prze kilka godzinw zimnej wodzie zmienianej 3 razy. wymoczone sledzie wyfiletowac i obrac ze skory , usunac osci. Obraa cebule pokroic w kostke, sparzyc wrzatkiem. Jablka poszatkowac, dodac je do smietany wraz z cebula i cukrem. Filety sledziowe ulozyc na polmisku. Mlecz przetrzec przez sito i polaczyc z smietana. Potem wymieszac i zalac sledzie. Najlepiej smakue z pieczywem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak