Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały obrane i zmielone 12 dkg
cukier 15 dkg
białko 2 szt
czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki

Cukier, migdały wyrobić z białkami na gładką masę. Podzielić masę na 2 nierówne części. Z większej części utoczyć ok. 20 podłużnych wałeczków (trzonki grzybków). Mniejszą część zmieszać z rozgrzaną czekoladą i zrobić 20 kulek, z których po spłaszczeniu uformować kapelusze grzybków. Posmarować białkiem wgłębienia w kapeluszach i złączyć z trzonkami. Kapelusze można oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak