Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
suszone śliwki 15 dag.
majeranek do smaku
sól do smaku
listki sałaty 4 szt.
schab 1 1|2 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony ze śliwkami

Śliwki sparzyć.Schab włożyć do rondla z wrzątkiem i obgotować.Wyjąć i osączyć,następnie naciąć na całej długości.W nacięcie włożyć część śliwek.Mięso posolić, oprószyć majerankiem i ułożyć w brytfannie,polać stopionym smalcem i obłożyć pozostałymi śliwkami.Tak przygotowane mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1godz.w temp.180st.C.,skrapiając wodą po śliwkach,a potem powstałym sosem.Upieczone mięso przełożyć na półmisek wyłożyć liśćmi sałaty i pokroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 07.12.2010 14:04
pycha
Ewelina45 07.12.2010 14:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak