Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt.
smalec 15 dag
jabłka 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona

Kaczke oczyscic, umyc pod zimna woda i natrzec sola, majerankiem wewnatrz i z zewnatrz. Pozostawic na pol godziny. Jablka umyc i podzielic nie obierajac skorki na cztery czesci, wyjac komory nasienne. Jame brzuszna kaczki wypelnic cwiartakami jablek. W odpowiedniej wielkosci brytfannie rozgrzac tluszcz i obsmazyc na nim kaczke ze w szytskich stron. Obrumieniona kaczke podlac woda i wstawic do dobrze nagrzanego piekarnika, przykrywajac przykrywka. Piec do miekkosci , uzpelniajac od czasu do czasu sos niewielka iloscia wody. Po upieczeniu podzielic i podawac na cieplo lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.06.2011 12:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak