Sposób przygotowania

Śliwki moczymy w whisky aby nabrały bardziej dymnego aromatu (ok 1 godziny).

Każdą śliwkę owijamy cienkim plasterkiem wędzonego boczku i przekłuwamy wykałaczką.

Wstawiamy do nagrzanego do 170˚C piekarnika na kilka minut aby boczek lekko się przyrumienił. Trzeba uważać ponieważ łatwo się przypala.

Podajemy z dipem ziołowym na ciepło lub zimno.

Najlepiej policzyć ile mamy kawałków boczku i tyle śliwek namoczyć. Plasterki boczku można kroić na pół, nie trzeba owijać nim śliwki dwukrotnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !