Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z piwem pycha

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 150 ml
piwo 100 ml
orzechy włoskie 10 dag
masło 5 dag
mąka pszenna 2 szk
cukier 1/2 szk
jajko 3
Soda oczyszczona Prymat 1.5 łyżeczki
tłuszcz do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z piwem pycha

orzechy posiekac na kawalki. jajka cukier i miod ubijac do polaczenia skladnikow, mąke przesiac i dodac sode,przyprawe do piernika i orzechy.wymieszac. maslo podgrzac do rozpuszczenia.
do masy jajecznej dodac piwo mąke i ostudzone masło. wymieszac
blaszke 10x25 wysmarowac tluszczem i posypac bułka. gotowe ciasto wylac na forme piec 40-50 min w 180 stopniach.po ostudzeniu mozna polac polewa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 02.08.2011 23:27
taki piernik chętnie bym spróbowała :)
eduszo
eduszo 08.12.2010 11:50
Lubie taki piernik na piwie,musi być super.
Sylwia88 07.12.2010 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak