Sposób przygotowania

orzechy posiekac na kawalki. jajka cukier i miod ubijac do polaczenia skladnikow, mąke przesiac i dodac sode,przyprawe do piernika i orzechy.wymieszac. maslo podgrzac do rozpuszczenia.
do masy jajecznej dodac piwo mąke i ostudzone masło. wymieszac
blaszke 10x25 wysmarowac tluszczem i posypac bułka. gotowe ciasto wylac na forme piec 40-50 min w 180 stopniach.po ostudzeniu mozna polac polewa

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubie taki piernik na piwie,musi być super.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    taki piernik chętnie bym spróbowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !