Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety pod pieczarkowo-serową chmurka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 500g
cebula 3
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: filety pod pieczarkowo-serową chmurka

Mieso pokroic na kawalki, wlozyc do rozmaconych jajek wymieszanych z sola i pieprzem, a nastepnie obtoczyc w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor. Cebule obrac i pokroic w kostke. Pieczarki oczyscic i pokroic na drobno. Cebule usmazyc i nastepnie dodac pieczarki, poslolic i popieprzyc, smazyc kilka minut. Na upieczone koltlety polozyc usmazone pieczarki a na gore polozyc starty ser. Piekarnik rozgrzac do 220 stopni , wlozyc kotlety na kilka minut-do stopienia sie sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak