Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pasztet pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
cebula
masło
jaja
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet pieczarkowy

Pieczarki udusić na maśle , pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Cebulę usmażyć na złoto. Wszystko wraz z odciśniętymi bułkami , przepuścić przez maszynkę . Dodać żółtka , sól , pieprz i ubitą pianę z białek. Brytfankę wysmarować olejem i wysypać tartą bułką . Przełożyć masę pieczarkową i piec ok 40-50 min . Na wierzch można posypać trochę startego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 07.12.2010 11:18
na pewno bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak