Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczków 50 dag
jabłek kompotowych, 50 dag
cebuli 40 dag
czosnku 2 duże ząbki
sproszkowanej pikantnej papryki 1 łyżeczka
cynamonu kawałek laski (3-4cm)
cukru brązowego 25 dag
octu winnego czerwonego 500 ml
imbir świeży 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem

Cebulę i czosnek obrać.
Cebulę posiekać.
Czosnek zmiażdżyć.
Obrane jabłka i buraki zetrzeć na dużych otworach tarki do jarzyn.
Wszystkie składniki sosu wrzucić do rondla, doprowadzić do wrzenia, przykryć i powoli - na zmniejszonym ogniu - gotować przez 90 minut.
Od czasu do czasu zamieszać, pilnować aby buraczki się nie przypaliły.
Gdy będą już miękkie, przełożyć do wyparzonych, gorących słoików i mocno zamknąć zakrętkami wcześniej przetartymi alkoholem.
Ostudzić pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak