Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z sandacza ze słoniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 4 szt
sól
sok z cytryny
mąka 2 łyżki
masło 5 łyżek
słonina wędzona 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z sandacza ze słoniną

Filety z sandacza wypłucz i osusz. Przypraw solą i sokiem z cytryny, oprósz mąką. Usmaż na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 minut z każdej strony. Filety zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny wysmaż na innej patelni (najlepiej teflonowej) na chrupko. Na podgrzanych talerzach ułóż najpierw plasterki słoniny, a na nich filety z sandacza. Skrop je resztą stopionego masła. Podobnie możesz przyrządzić okonia i pstrąga

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak