Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jaja 4 sztuki
ogórek kiszony 4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez 2 łyżki
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
cebula 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Jedna puszka tuńczyka powinna mieć 185g, po odcieku 135g. Tuńczyka wyciągamy z puszki na sito do odcieknięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 09.08.2011 21:46
apetycznie wygląda
pacpaw 06.02.2011 08:21
faktycznie, zdjęcie robi wrażenie
Anna169Hosz 02.02.2011 09:52
Ślicznie podana.
gacopierz23 21.12.2010 20:49
lubię taka sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak