Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ryżowy z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 30 dag.
rumsztyk wołowy 40 dag.
sos sojowy 1 łyżka
wino ryżowe 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyża
cebulki młode 4 szt.
pieczarki 25 dag
olej 5 łyżek
kiełki sojowe 25 dag
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ocet winny 3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ryżowy z wołowiną

Makaron zalać zimną wodą,odstawić na godz.mięso pokroić w paski,włożyć do marynaty,przygotowanego z sosu sojowego i wina ryżowego.Następnie mięso otoczyć w mące i odłożyć pod przykryciem,cebulki oczyścić pokroić w krążki,pieczarki oczyścić pokroić w plasterki.W naczyniu zagotować wodę,wrzucić makaron i gotować 1min, przełożyć na durszlak,opłukać zimną wodą i osączyć.Na patelni smażyć mięso przez 2min, wyjąć z patelni i trzymać w cieple,cebulę smażyć przez 1min,dodać pieczarki i opłukane kiełki i przyprawić wlać ocet,na koniec domieszać makaron dodać mięso,wszystko smażyć dwie min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak