Sposób przygotowania

Mleko, cukier i margarynę dodać do garnka.
Gotować ciągle mieszając, aż masa zacznie gęstnieć.
Czekoladę połamać, dodać do gęstniejącej masy i chwilę jeszcze mieszać, aż się z nią połączy. Pierwszego wafla położyć na stole wyłożonym papierem pergaminowym.
Wylać pierwszą warstwę masy na wafla, rozsmarować, przykryć kolejnym waflem. Czynność powtarzać aż masa i wafle się skończą.
Na wierzch wafli położyć dużą deskę lub coś, co je przyciśnie.
Odstawić na jakiś czas aż wafle przestygną. Pokroić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre są
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne są takie domowej roboty wafelki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !