Sposób przygotowania

Cukier, mleko i margarynę umieścić w garnku, wymieszać i gotować na małym ogniu cały czas mieszając, aż do momentu uzyskania masy krówkowej.
Położyć na stole wyłożonym papierem jeden wafel, wylać na niego porcję masy krówkowej, rozsmarować, przykryć drugim waflem i cznność powtarzać aż do wyczerpania wafli i masy.
Na górę wafli kładziemy dużą deskę do krojenie bądź inną rzecz, która dobrze je przygniecie.
Jak wafle przestygną i trochę przeschną kroimy na dowolne części.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    dawno nie jadłam :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !