Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa slodycz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon miodowy 2 sztuki
lody waniliowe 1 l
kremówka 1
cukier puder do smaku
arbuz 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa slodycz

Górną część arbuza obciąć w miarę równo.
Wydrążyć miąższ arbuza w formie kulek.
Z pozostałej skórki wydrązyć nożem zygzakowaty wzór.
Melona obrać ze skóry, przeciąć, wydrążyc środek, pokroić w kostkę.
Połączyć z arbuzem.
Kremówkę ubić i połączyć z cukrem pudrem.
Gałką do lodów wybierać lody z opakowania i układać je na spodzie naczynia zrobionego z arbuza.
Na warstwe lodów położyć warstwę arbuza z melonem i udekorować ubitą kremówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak