Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki własnej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier biały 2 szklanki
margaryna w kostce 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki własnej roboty

Do garnka wlać mleko, wrzucić 1/2 kostki margaryny i wsypać cukier.
Wszystko razem gotować, ciągle mieszając.
Czas gotowania zależy od porządanej kruchości i upodobań smakowych.
Gotową masę krówkową przelać do talerzy, blaszki i pokroić na kawałki o dowolnej wielkości.
Można również wylać do gotowych już foremek.
Ważne!
Pamiętać o ciagłym mieszaniu i nie odchodzeniu od garnka dopóki nie skończy się przygotowywać masy krówkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 04.09.2011 16:49
ciekawe
irenka 16.04.2011 21:43
ciekawy i prosty deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak