Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony
cebula
czosnek
masło
śmietana
makaron kokardki

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle ze szpinakiem

Na 2-3 łyżki gorącego masła wrzuciłam posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkliła dodałam 2/3 opakowania szpinaku. Ja kupuję szpinak w kulkach - łatwiej podzielić opakowanie na kilka porcji. Osoliłam i co jakiś czas mieszałam, aby szpinak równomiernie się odmrażał. Kiedy był już niemal papką, dodałam 4 ząbki czosnku i smażyłam ok 5 minut. Po tym czasie wyłączyłam gaz pod patelnią i dodałam śmietanę - 3 łyżki.

Podałam z makaronem farfalle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maja 17.09.2022 20:38
Dobre
goofy9 15.06.2012 22:43
dziś miałam je na obiad
Katarzyna156 11.03.2012 00:23
super
Krystyna32 16.03.2011 06:58
lubię szpinak
ewelinapac 13.02.2011 12:24
pyszne
ewelinapac 13.02.2011 12:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak