Sposób przygotowania

Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Opłucz szałwię, rozmaryn oraz oregano, posiekaj. Obierz i potnij na kawałki 3 ząbki czosnku i 3 cebulki. wymieszaj z posiekanymi ziołami. Mieszanką posyp udka. Odstaw na półgodziny. Udka w ziołach, czosnku i cebuli przełóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 3,5 godziny w temp. 200 stopni.
Resztę cebuli i czosnku obierz, pokrój w drobną kostkę. Bazylię opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż pomidory, duś pod przykryciem 5 minut. następnie pomidorki wymieszaj z posiekaną bazylią i przypraw do0 smaku solą oraz pieprzem.
Gotowe udka podawaj z duszonymi pomidorkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Gęsi jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !