Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijańce z gęsi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z gęsi 2 szt.
boczek 4 plastry
zielona papryka (świeża) 1/2 szt.
żółta papryka (świeża) 1/2 szt.
pomidorki koktajlowe 8 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
sól
oliwa
cukinia 1 szt.
pieczarki 8 szt.
tymianek kilka (świeży)
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zawijańce z gęsi

Papryki oczyść, strąki opłucz, potnij w paski. Pomidorki oraz pieczarki pokrój na połówki. Cukinię oczyść, grubo zetrzyj, przypraw solą i pieprzem i uprzednio roztartym czosnkiem.
Filety (bez skóry) opłucz, potnij na cztery plastry, rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie połóż porcję cukinii i paski papryki. Zroluj. Każdą roladkę ciasno owiń plasterkiem boczku.
tak przygotowane roladki zepnij wykałaczkami lub obwiąż bawełnianą nitką, aby nie rozpadły się podczas pieczenia. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Obłóż pieczarkami i pomidorkami. Na wierzchu ułóż kilka gałązek tymianku. Całość obficie skrop oliwą. Wstaw do piekarnika uprzednio rozgrzanego do temp. 180 stopni. Piecz około 40 minut. Podawaj z ziemniakami lub grubym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 08.06.2012 08:34
super
dorotka0000025 15.02.2012 12:48
fajny pomysl
Krystyna32 08.04.2011 08:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak