Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kurczak panier do drobiu Prymat
miękkie masło
serek topiony z szynką
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille inaczej

Z serka,natki i masła przygotować farsz (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/77352/oselka-ziolowa.html). Pierś przekroić,delikatnie rozbić tłuczkiem,z jednej strony układać po plasterkach osełki i posypać natką. Panierować w mące,jajku( z solą i pieprzem) oraz wymieszaną panierką z bułką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (\"spiąć\" wykałaczkami by masło nie wypłynęło). Na 15min włożyć do piekarnika by doszły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 06.12.2010 23:08
cieszę się:)
Zoso 06.12.2010 22:44
Bardzo podoba mi się ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak